05 вересня, 2022

Як нічого не забути? Чекліст у Google Keep допоможе!




Проєктна діяльність — неодмінна частина всіх сучасних шкільних програм. Робота над навчальними проєктами вимагає зосередженості як з боку учнів, так і з боку вчителя. Як же все зробити вчасно і нічого не забути? Чи можна таким списком поділитись з учнями? І ще… Чи можна зробити так, щоб мобільний пристрій нагадував про це?




На допомогу може прийти «Google Keep».

Для того, щоб організувати чекліст (список) справ потрібно: 

  1. Створити нотатку «Google Keep»

  2. Натиснути значок «Створити список» поруч із надписом «Нотатка»

  3. Додати нові елементи списку, натиснути «+ Пункт списку».

  4. Набрати текст, або скористатись функцією голосового набору.

  5. За потреби можна перетворити на список уже існуючу нотатку. Для цього треба натиснути кнопку  в лівому нижньому куті екрана та з меню обрати пункт Прапорці (чекбокс).

  6. Елементи списку можна міняти місцями, завдяки використанню елементів керування «Перемістити», що розміщується зліва від них.

До речі, а ви вже бачили наш допис про те як можна за допомогою голосового набору створювати нотатки у Google Keep? Обов’язково перегляньте: https://bit.ly/3KKT3yU

Щоб надати можливість працювати з чеклістом учасникам навчального проєкту можна поділитись ним, додавши співавтора. Для цього треба натиснути значок «Дія», обрати елемент Співавтор та ввести електронну пошту учнів, або колег, з якими ви працюєте над проєктом.

Тут треба бути уважним. Необхідно обов’язково натиснути кнопку «Зберегти».

Учитель та учні зможуть редагувати список, додавати щось нове чи прибирати зайве. А найбільше учням подобається відмічати виконане натискуванням на відповідному чекбоксі. Елемент списку одразу відмічається як виконаний, переміщуючись вниз списку та стає закресленим.

Для того ж, щоб запланувати нагадування — необхідно натиснути кнопку у вигляді дзвіночка з плюсом і обрати дату та час нагадування.

Зверніть увагу, що у нотатках Google Keep можна обрати місце нагадування. Тобто, якщо на телефоні користувача буде ввімкнена геолокація, то фізично потрапивши в певне місце, користувач отримає сповіщення.

Також пропонуємо переглянути коротке відео «Як додати мітку до нотатки Google Keep», з базового рівня курсу «Цифрові інструменти Google для освіти».

Немає коментарів:

Дописати коментар