15 лютого, 2023

Підсумки Онлайн-марафону до Дня безпечного інтернету

Чому так важливо, щоб інтернет був безпечним?

На це запитання спробували знайти відповідь тисячі українських освітян та їх вихованців взяли участь в Онлайн-марафоні до Дня безпечного Інтернету, який було проведено з 7 по 10 лютого 2023 року за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації.

Понад 19000 дорослих та 5000 дітей узяли участь у заході.

Під час марафону учасники мали можливість ознайомитись із цифровими інструментами Google, які дозволяють нам безпечно користуватись сервісами та ресурсами мережі Інтернет, навчитись здійснювати безпечний пошук інформації, спробували сервіси для організації сімейної безпеки та отримали ще багато корисної інформації, яку можна використати як вдома, так і у професійному середовищі. Освітній хаб Google Знання, оновлений ресурс «Навчайте, де б ви не були», освітнє середовище Google for Education — спікери марафону розповідали про всі ці ресурси, розглядаючи їх через призму безпечного Інтернету.

Для залучення всіх охочих були організовані квести для дітей та дорослих. Виконуючи завдання квестів і діти, і дорослі мали проявити знання принципів кібербезпеки, навички медіаграмотності, уміння шукати та критично оцінювати інформацію та логічно мислити.

Думаєте, захід завершено? Зовсім ні! 

Усі матеріали освітнього онлайн-марафону до Дня безпечного Інтернету залишаються у вільному доступі. І кожен охочий може переглянути їх за адресою https://sites.google.com/view/07022023. 

А ще — за підсумками активних вебінарів пройти підсумковий тест та отримати сертифікат на 2 години підвищення кваліфікації.

І все це також безкоштовно!

Приєднуйтесь до вивчення матеріалів онлайн-марафону до Дня безпечного Інтернету та отримуйте нові знання, щоб ваша робота в інтернет стала дійсно безпечною!

Немає коментарів:

Дописати коментар