05 квітня, 2023

Навчальна сесія «Робота з Google Таблицями»

У одному з попередніх дописів ми розповідали про можливості Google Класу для реалізації взаємодії викладачів та студентів, оцінювання та організації ефективного зворотного зв’язку та як можна отримати таблицю із підсумками навчання.  


Сьогодні ми поговоримо про продовження вебінару «Рішення Google for Education для автоматизації оцінювання та формування підсумкових документів і звітів» та спробуємо розповісти про особливості обробки отриманих оцінок засобами електронних таблиць.


Зазвичай, підраховуючи тематичну чи підсумкову оцінку, ми спираємось на поточні оцінки учнів та учениць та обраховуємо їх суму, або середнє значення залежно від наших потреб. Електронні таблиці допоможуть нам швидко отримати результати таких підрахунків. Варто лише встановити курсор до потрібної комірки, обрати закладку біля значка Σ (сума) у верхньому правому куті сторінки, а вже звідти обрати функцію SUM (для суми) або AVERAG (для середнього значення). Потім оберіть діапазон, над яким буде здійснювати операцію функція і натиснути клавішу Enter. 

Ну й, звісно, щоб не проводити обрахунки для кожного учня, чи учениці можна скористатись інтелектуальними функціями, які дозволять автоматизувати їх підрахунок.


Складно? Зовсім ні.


Ви не знаєте що таке комірка, як підрахувати значення функції, а про інтелектуальні функції ніколи не чули — тоді вам потрібно обов’язково переглянути запис навчальної сесії «Робота з Google Таблицями»


Переглянувши вебінар ви зможете не тільки підвищити ефективність власної праці, а й навчитесь оптимізувати її при створенні різноманітних звітів. 


Ви також зможете отримати безоплатний сертифікат про підвищення кваліфікації на 2 години. Звісно ж, якщо успішно складете підсумковий тест


Долучайтесь!


Немає коментарів:

Дописати коментар