24 травня, 2023

Вебінар «Інструменти для виявлення фейків»

Чи є, на вашу думку, слушним запитання: як освітяни можуть допомогти  громадянам України безпечно працювати у мережі Інтернет? Можливо, у вас виникне запитання: як це їх стосується? Адже цим мають займатись фахівці з кібербезпеки?

Не дивуйтесь! Ми вважаємо, що освітяни — найбільша цінність будь-якої держави. Адже саме вони формують не тільки знання, а й забезпечують сталий розвиток суспільства, частиною якого є безпека громадян. Кому ж, як не викладачам потурбуватись про безпеку своїх студентів, які дуже часто стикаються із небезпеками мережі Інтернет? Головними ж інструментами для боротьби із кіберзагрозами має стати критичне мислення та, безумовно, цифрові інструменти.


Кожен рік кількість таких медіаграмотних студентів буде зростати, вони будуть вміти запобігати кіберзагрозам, а, отже, життя буде ставати безпечнішим. І це піде лише на користь суспільству. 


У межах Онлайн-марафону до Дня безпечного інтернету 08 лютого 2023 проведено вебінар «Інструменти для виявлення фейків»


Запрошуємо вас долучитись до перегляду відеозапису вебінару.


Захід буде цікавими для всіх освітян, які турбуються про власну безпеку та безпеку своїх студентів. 


Долучившись до перегляду запису заходу ви дізнаєтесь:

  • як захистити себе від фейків та маніпуляцій; 
  • як інструменти Google допомагають знайти початкове джерело фото, перевірити його локацію, погоду, час та інші параметри;
  • які сайти та розширеннями для вебпереглядачів поповнять арсенал інструментів медіаграмотності, завдяки їх можливості аналізу фото на предмет монтажу, редагування або крадіжки;
  • виявляти неправдиву інформацію, але й навчати цього ваших студентів. 


Візьмете участь у візуальних розслідуваннях, які використовують супутникову зйомку, дрони, тривимірні моделі та спеціальні програми для пошуку в YouTube. 


Також ви маєте можливість отримати безплатний сертифікат на 2 години підвищення кваліфікації. Для цього потрібно успішно скласти тест за підсумками вебінару. 


Не зволікайте! Адже вашим найкращим захистом є вміння критично мислити та застосовувати знання з медіаграмотності.


Немає коментарів:

Дописати коментар