26 червня, 2023

Ефективність та енергозбереження в Google Chrome

А ви помітили новий пункт меню у налаштуваннях Google Chrome?
Ні? Тоді натисніть на значок три вертикальні крапки у правому верхньому куті вікна вебпереглядача та відкрийте пункт меню «Налаштування». Знайшли?


Так, звісно, це «Ефективність». Новий режим роботи, який допоможе вам економити заряд та поліпшити роботу вебпереглядача Chrome. Він дозволяє звільнити оперативну пам'ять, що сприяє прискоренню роботи програми, дозволяє активним вкладкам та іншим додаткам мати більше ресурсів на вашому комп'ютері, а сам Google Chrome працювати швидше.


Щоб скористатися цією функцією, вам потрібно у меню «Ефективність» із «Налаштувань» вебпереглядача увімкнути перемикач «Заощадження пам’яті». Якщо ж потрібно, щоб якась вкладка працювала постійно, можна додати адресу вебсайту з цієї вкладки до викнятків. Для цього скористайтесь кнопкою «Додати». 


Функція заощадження пам'яті автоматично виконуватиме оптимізацію всіх вкладок, крім тих, які додані до викнятків.


Також цікавою опцією оптимізації «Ефективності» є можливість застосувати режим енергозбереження, який вмикається коли заряд пристрою стає менший за 20%. Зменшується деталізація, відключаються деякі візуальні ефекти, що подовжує роботу пристрою без підключеного живлення.


Немає коментарів:

Дописати коментар