27 вересня, 2022

Чи варто відкривати листи в папці «Спам»?

Переважна більшість освітян починала знайомство з ресурсами Google з Gmail - електронної пошти. Символ «@» (равлик, вухо, мавпа, собака) - англійською «at» - часто в користувачів асоціюється із цілою мережею Інтернет.
Gmail надає безкоштовні облікові записи усім охочим за умови, що їм виповнилось 13 років. Для цього варто лише заповнити анкету та підтвердити свою згоду щодо правил користування персональним обліковим записом Google.

Такий обліковий запис дає можливість також користуватись всіма додатками та застосунками Google, які, відповідно до ліцензії, надаються у користування після реєстрації персонального облікового запису Google. Це надзвичайно зручно, адже тепер після переходу з одного додатка до іншого, відкриття застосунку, користувач не повинен кожен раз знову вводити логін та пароль.

Але повернемось до основного завдання Gmail — можливість спілкуватись з іншими користувачами засобами електронної пошти. Наприклад, перед початком навчання на курсі «Цифрові інструменти Google для освіти» освітяни України на адреси електронної пошти, які вказали при реєстрації, отримали запрошення щодо приєднання до відповідних класів.
Частина викладачів одразу приєдналась за покликанням, а хтось не побачив запрошення одразу, адже лист міг потрапити до папки «Спам». Це сталось тому, що поштові сервери могли сприйняти масову розсилку запрошень як рекламну акцію із небажаним контентом. Саме тому частина викладачів приєдналась трохи пізніше.

Електронна пошта є незамінним помічником сучасного педагога. Однак, необхідно пам’ятати, що лист, надісланий на кілька адрес одночасно, може попасти до папки «Спам» і буде автоматично видалений з неї після 30 діб. Тож, щоб не втратити важливий лист, періодично заглядайте до папки «Спам» та будьте на зв’язку.

А ви вже бачили наші дописи про можливості, які надає курс «Цифрові інструменти Google для освіти»?

Немає коментарів:

Дописати коментар