28 вересня, 2022

Про переваги Chromebook


Підбираючи для себе комп’ютер освітяни можуть звернути увагу на моделі, об’єднані під назвою Chromebook. Спробуймо визначити чим можуть бути корисні такі ноутбуки українським освітянам.


  1. Chromebook коштують відносно дешевше, ніж співставні їм моделі під управлінням інших операційних систем із графічним інтерфейсом. Проте, викладачі можуть досить легко здійснювати свою професійну діяльність використовуючи їх.

  2. Chromebook може працювати й онлайн, і офлайн. Комп’ютер містить вбудований накопичувач і освітяни можуть зберігати дані на жорсткий диск, або флешку навіть якщо підключення до Інтернет буде відсутнім.

  3. На Chromebook можна працювати із додатками з Google Play Market та Google Play Store,  оскільки Chrome OS базується на операційній системі Android

  4. Синхронізувати дані з накопичувача Chromebook та Google Диск надзвичайно легко, оскільки для цього в додатку Файли вже існує така інтеграція. Викладачу необхідно просто обрати потрібну вкладку — Завантаження, Файли Play чи Диск Google. Однак користувач може не обмежуватись цими папками — ви можете створити папку із будь-якою назвою.

  5. Chromebook виглядає стильно — він тонкий та компактний. Різні моделі мають діагональ екрана від 11 до 14 дюймів. При чому, нові акумулятори пристрою розраховані на роботу близько 8 годин без перезаряджання. 

  6. На Chromebook можна працювати кільком користувачам, організувавши різні облікові записи.



x

І на завершення. Переважна більшість Chromеbook має сенсорний екран (Touchscreen) то ж їх можна використовувати і як планшет.


Наскільки ж Chromebook зручний для освітян? На нашу думку, це лише справа звички. Перейти на нього можна за кілька хвилин. А особливості використання Chrome OS розглядаються на поглибленому рівні курсу «Цифрові інструменти Google для освіти».

Немає коментарів:

Дописати коментар