25 січня, 2023

Відео «Початок роботи з Chromebook» у «Навчайте, де б ви не були»

У одній з попередніх публікацій ми розповідали про нового помічника українських освітян — Chromebook.

Однак, викладачів турбують кілька запитань, на
які команда тренерів курсу «Цифрові інструменти Google для освіти» зараз спробуємо дати відповідь.

Запитання 1. Як кільком користувачам можна користуватись одним Chromebook?


Тут все надзвичайно просто. Потрібно лише створити окремі профілі користувачів на основі їх облікових записів у Google. Після ввімкнення Chromebook кожен користувач може розпочати роботу з пристроєм, використовуючи свій обліковий запис та відповідний пароль. При цьому всі персоналізовані налаштування будуть збережені.


Запитання 2. Що робити, якщо у мене вимкнулись електрика та Інтернет? Чи зможу я зберегти результати своєї роботи?


І тут не варто хвилюватись. Якщо Ви працюєте онлайн, наприклад, у Google Документах, результати вашої роботи періодично зберігаються на вашому Google Диску. Якщо ж вимикається електроживлення, ваш Chromebook може працювати ще кілька годин поспіль.

Якщо ж відсутнє підключення до мережі Інтернет — Chromebook зберігає результати роботи локально. Потрібно лише заздалегідь встановити на вебпереглядач Google Chrome розширення, яке дає можливість працювати офлайн. Після підключення до Інтернет, вашу роботу буде синхронізовано.


Водночас можна зберігати файли та працювати з ними локально. Навіть тоді, коли комп’ютер не під'єднано до Інтернет. То ж навіть без підключення до Інтернет, Chromebook залишається надійним помічником сучасного освітянина.


А про те як розпочати свою роботу із Chromebook можна дізнатись, переглянувши відео «Початок роботи з Chromebook» з ресурсу «Навчайте, де б ви не були».

Немає коментарів:

Дописати коментар