27 лютого, 2023

Онлайн-конференція «Цифрові інструменти Google для освіти»

Минулого листопада відбулась онлайн-конференція «Цифрові інструменти Google для освіти», в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України, яка продовжує бути актуальною і сьогодні. Ця подія була присвячена проблемам використання сучасних технологій у навчальному процесі. Спікери пропонували цікаві та практичні інструменти від тренерів курсу Google «Цифрові інструменти Google для освіти» корисні вчителям та їх учням. Цікавими також були виступи освітян-практиків, які активно використовують знання та уміння, отримані в процесі навчання за програмою. Учасники заходу діляться враженнями й професійними здобутками в результаті відвідування заходу у дописах в соцмережах із хештегом #GDTfEinUA.

Програма має потужну підтримку. Голова відділу Google із взаємодії з урядом у сфері освіти в Європі, на Близькому Сході та Африці, пан Вільям Флоренс висловив захоплення щодо завзяття освітян для вдосконалення своїх цифрових навичок та бажання допомогти у підвищенні рівня освіти:


«Для мене є привілеєм та честю керувати зусиллями Google, спрямованими на підтримку освіти в Україні. Ми надали 50 000 ноутбуків Chromebook для вчителів. Також ми надали програмне забезпечення Google Workspace for Education 400 університетам та коледжам по всій країні. У цей надзвичайно складний час ми підтримуємо Ваші зусилля по вдосконаленню цифрових навичок. І ми особливо пишаємось нашою участю у національній програмі з підвищення кваліфікації вчителів, яку почали кілька місяців тому. Ми раді підтримати ваші зусилля та з нетерпінням очікуємо на чудові результати. Хочу також звернути Вашу увагу на можливостях цифрових інструментів Google для освіти. Google for Education має дві складові — програмне та апаратне забезпечення. Програмне — це Google Workspace for Education — це Gmail, Документи, Таблиці та Презентації, а також Клас. Попит на ці продукти був високим ще до кризи і продовжує зростати. З іншої сторони, апаратне забезпечення, це, переважно Google Chromebook — новий тип комп’ютерів, оптимізованих для роботи в Інтернет та використання вебдодатків. Можливо, дехто із Вас вже отримали їх, але більшість не має досвіду їх використання. Сьогодні ви можете дізнатись про можливості і Chromebook, і Google Workspace for Education. Сподіваюсь, що всі Ви у безпеці та хотів би найближчим часом відвідати Україну, та зустрітись із вами. Я бажаю вам успіху у використанні цих інструментів та запрошую всіх до подальшої співпраці з Google».

Якщо ви не змогли взяти участь у конференції, у вас є можливість переглянути запис трансляції на нашому YouTube-каналі за посиланням.

Також ви можете отримати безоплатний сертифікат на 2 академічні години про успішне навчання за темами конференції, пройшовши тест за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар