27 березня, 2023

Як Google Chrome допомагає обрати колір

Ви працюєте з комп’ютерною графікою? Чи хочете розповісти студентам як кодують кольори у різних цифрових системах?

Тоді вам у пригоді стане цифровий інструмент вибору кольору. Напишіть у пошуковому рядку вебпереглядача Google Chrome фразу «Google Color Picker». Рухаючи бігунок вправо-вліво та переміщуючи коло на кольоровій частині вікна інструменту можна отримати найрізноманітніші кольори. Унизу вікна відображається їх цифрове значення у різних системах кодування.

Не секрет, що жінки краще розрізнюють кольори та їх відтінки. Цифрові ж інструменти дають можливість гарно розрізняти кольори усім. Знайомимо вас з таким інструментом — розширення для вебпереглядача Google Chrome «Шістнадцятковий підбір кольорів». Встановити його можна з веб-магазину Chrome за покликанням.

Після встановлення його можна закріпити на панелі вебпереглядача обравши значок у вигляді пазла, або через три вертикальні крапки у правому верхньому куті вікна з меню Налаштування обрати пункт Розширення. 

Для визначення коду кольору потрібно натиснути лівою кнопкою миші на значку розширення, у вікні розширення обрати значок «піпетки», після чого обрати у вікні вебпереглядача об’єкт, колір якого потрібно визначити. 

Розширення покаже не тільки код кольору, а й мнемонічну константу, що означає колір, наприклад: «lightskyblue», або «mediumspringgreen».

Добирати кольори до своїх проєктів тепер можна в декілька кліків!


Немає коментарів:

Дописати коментар