12 квітня, 2023

Навчальна сесія «Автоматизація формування підсумкових документів»

Не секрет, що підготовка документів для звітності є кропітким та трудомістким процесом. Така робота потребує опрацювання великого обсягу інформації та дотримання певних формальних вимог, що може бути досить складно, особливо якщо викладач не має достатньо досвіду. Переважна більшість освітян вважає, що така робота є нецікавою, забирає час та енергію, які вони можуть витратити на цікавіші чи пізнавальні проєкти.

Чи можемо ми спростити цю роботу, доручивши частину обов'язків цифровим інструментам?

Відповідь: Так! Разом із розширенням для Google Таблиць Autocrat.

Ви також зможете отримати безоплатний сертифікат про підвищення кваліфікації на 2 години. Звісно ж, якщо успішно складете підсумковий тест.

До речі, сертифікат вам допоможе виписати розширення Autocrat.

Ось перелік простих кроків з використання Autocrat, що допоможуть швидко сформувати велику кількість табелів, або свідоцтв досягнень учнів та не помилитись при їх створенні:

1. Встановіть доповнення Autocrat. https://workspace.google.com/u/0/marketplace/app/autocrat/539341275670.
2. Підготуйте таблицю із даними за допомогою Google Таблиць.
3. Підготуйте шаблон документа в Google Документах, який потрібно сформувати на основі таблиці, наприклад табель, або свідоцтво досягнень.
4. Додайте до шаблону необхідні теги, пов’язані із даними таблиці.
5. Запустіть Autocrat та налаштуйте процес створення документа. 
Для цього:
  • Оберіть таблицю та шаблон кінцевого документа.
  • Співставте теги у документі із полями даних у таблиці.
  • Оберіть папку, куди будуть зберігатись сформовані документи.
  • За потреби вкажіть адресу електронної пошти, на яку потрібно надіслати сформований документ.
6. Запустіть Autocrat.

У визначеній папці на Google Диску ви зможете знайти сформовані документи, а їх адреса буде вказана в електронній таблиці, на основі якої ці документи були сформовані. Розширення може автоматизувати створення необхідних документів та надсилання цих документів на електроні адреси користувачів.

Варто зазначити, що підготовка документів звітності є важливою складовою роботи будь-якого освітянина, оскільки вони допомагають забезпечувати відповідність нормам та стандартам, організовувати взаємодію з батьками та учнями. Тому, хоча підготовка документів звітності може бути досить нудним завданням, вона потрібна для забезпечення ефективної роботи системи освіти. А допомогти вам у цьому можуть електронні таблиці Google та доповнення Autocrat.

Немає коментарів:

Дописати коментар