17 травня, 2023

Google Meet. Режим «Картинка в картинці»

Нещодавно у Google Meet з’явилась нова опція — режим «Картинка в картинці». Спробуємо розібратись як його можуть використовувати освітяни під час своїх вебінарів. 

Раніше викладачам і студентам доводилося відкривати вікна поруч або так, щоб вони перекривали один одного, для того, щоб бачити й спілкуватися з учасниками та працювати зі своїми застосунками або демонструвати їх іншим учасникам.


Одним зі способів розв'язання цієї проблеми є підключення до комп’ютера другого монітора та розширення робочого стола. Однак, такий спосіб підходить не усім.


Разом із появою чудового інструменту «Картинка в картинці» у Google Meet ситуація значно покращилась.

Для того, щоб спробувати цей режим, відкрийте Google Meet та розпочніть зустріч.

Оберіть зі значків інструментів внизу вікна кнопку «Інші опції» — три вертикальні крапки. З панелі меню оберіть пункт «Картинка в картинці». 


Вікно, що з’явилось, міститиме мініатюри зображень з камер учасників зустрічі. Крім того, на вкладці із сеансом відеозустрічі Google Meet буде видно навіть вкладки й вікна, якими діляться учасники. 


Вікно «Картинка в картинці» знаходиться завжди поверх всіх інших вкладок Google Chrome та вікон, відкритих на комп’ютері. На мобільних пристроях цей режим поки що не доступний.


Щоб мати можливість добре розгледіти деталі, що демонструють учасники, потрібно повернутись у звичайний режим. Для цього потрібно навести курсом миші на вікно режиму «Картинка в картинці» та натиснути на посиланні «Назад на вкладку» або закрити це вікно на значку у вигляді хрестика у верхньому лівому куті. 


Не турбуйтесь! Навіть закривши це вікно ви не завершите зустріч. Якщо ви загубились серед вкладок вашого вебпереглядача — оберіть ту, де є значок у вигляді двох концентричних червоних кіл — це буде вкладка сеансу Google Meet — та продовжуйте спілкування з учасниками відеоконференції.


Ще один варіант — перейти на вкладку Google Meet та натиснути на кнопку «Знову перенести виклик сюди» в разі, якщо не увімкнений показ екрана. Якщо показ увімкнений і такої кнопки немає, натисніть три вертикальні крапки — «Інші опції» / Вийти з режиму  «Картинка в картинці». 


Аналогічно може скористатись цим режимом і студент. Тоді він буде і бачити викладача, і зможе паралельно з поясненням виконувати свої завдання.


Ще більше порад для сучасних освітян можна дізнатись на останній сесії курсу «Цифрові інструменти Google для освіти» в червні 2023.

Немає коментарів:

Дописати коментар