07 червня, 2023

Як поділитися виділеним текстом у вебпереглядачі Google Chrome

Прочитавши заголовок у вас може виникнути запитання: А для чого? Можна ж надати покликання на саму сторінку. 

Уявіть, що ви читаєте довгу статтю та хотіли б, щоб ваш співрозмовник одразу побачив той самий текст, що й ви? Спробуйте скористатися новою функцією вебпереглядача Google Chrome.


Вона працює як на комп'ютерах, так і на телефонах. Для комп'ютера вам потрібно просто виділити текст правою кнопкою миші й натиснути «Копіювати посилання на виділений текст». Для телефона вам потрібно виділити текст і натиснути «Поділитися», а потім «Посилання на текст». Потім ви можете поділитися посиланням через будь-який додаток. Коли інші користувачі відкриють посилання, вони побачать ту саму сторінку, що й ви, але з виділеним текстом. 


Чим ця функція може стати у пригоді освітянам? 

За допомогою неї можна поділитись:


• цитатою з книги або статті, яка вас надихнула;

• фактом або даними з дослідження, яке підтверджує вашу точку зору або спростовує чужу;

• порадою або кроками для розв'язання проблеми;

• коментарем або відгуком про продукт або сервіс, та своїми враженнями про нього;

• заголовком або анонсом новини, яка вас шокувала або порадувала.


Як це виглядає? Наприклад, ви можете надати колегам або учням покликання на корисні функції пошукового рядка Google. Завдяки введенню пошукового запиту із певних ключових слів ви можете швидко скористатись калькулятором, дізнатись прогноз погоди або переклад слова, не виходячи із вебпереглядача Google Chrome. Познайомтесь і ви! 


Розкажіть про це своїм студентам і допоможіть їм ефективніше спілкуватися з іншими людьми та демонструвати їм те, що є дійсно важливим. Таким чином, можна легко показати іншим те, що вас зацікавило або що потрібно обговорити. Це може заощадити їх та ваш час і нерви, бо вже не потрібно буде шукати текст на сторінці або переписувати його. Все, що треба — це виділити його і поділитися.


Спробуйте цю функцію і ваш стиль комунікації зміниться назавжди!



Немає коментарів:

Дописати коментар