05 червня, 2023

Your Plan, Your Planet — цифровий інструмент від Google з економіки замкненого циклу

Кожен освітянин розуміє важливість екологічного виховання. Your Plan, Your Planet — це безоплатний інтерактивний онлайн-інструмент від Google. 

Дізнайтеся прості поради від Google, Каліфорнійської академії наук і Фонду Еллен Макартур, щоб допомогти людям і планеті процвітати разом.

Платформа допоможе вам та учням взяти участь у захисті нашої планети від забруднення та кліматичних змін. Зрозуміти як можна зменшити вплив людей на навколишнє середовище, змінюючи спосіб життя та споживання.


Your Plan, Your Planet складається з чотирьох розділів: 

• «Вода», 

• «Їжа», 

• «Енергія» 

• «Матеріали». 


Розділи містять інформацію щодо того скільки води, енергії та матеріалів кожен з нас використовує щодня і як це впливає на планету. Анімації та інфографіку, що пояснюють наукову основу сталого розвитку. 


Можна гратися з інтерактивними елементами та симуляторами, що демонструють наслідки споживання. 


Наприклад, побачити скільки

• льоду тане через споживання електроенергії; 

• гектарів ландшафту зникає через їхнє споживання м'яса.


А ще тут можна дізнатись цікаві факти та отримати рекомендації як зробити своє життя більш сталим та екологічним.


Чи знаєте ви, що викидання їжі не лише марнує гроші, але й спричиняє великі втрати води та емісію парникових газів? Тому краще планувати свої покупки та приготування їжі, зберігати їжу правильно та використовувати залишки.


Чи відомо вам, що зменшення споживання води не лише допоможе зберегти цей цінний ресурс, але й зменшить ваш рахунок за електроенергію? Тому краще замість ванни прийняти душ, встановити аератор або лійку, що зменшує розхід води та сучасну сантехніку. Також варто вчасно ремонтувати протікання.


А чи знали ви, що прання речей у воді з меншою температурою допомагає зберегти їх первинний вигляд продовжити термін використання? Що інколи краще віддати речі, які ви не носите тим, хто їх потребує? Це також допоможе зберегти довкілля, адже кожна річ для виготовлення потребує певної кількості води, енергії, а її виробництво ще й може забруднювати довкілля.


Your Plan, Your Planet — чудовий спосіб навчитися жити більш стало та екологічно. Запрошуйте своїх учнів до участі в цьому проєкті та ставайте агентами змін.

Для того, щоб розпочати — перейдіть за посиланням натисніть «Let`s get started!». Перекласти сторінку можна за допомогою вебпереглядача Google Chrome.


Грайте та досліджуйте. Маленькі рішення, які ми робимо щодня, можуть допомогти досягти великого впливу на планету.

Розумний план збереження планети чекає на вас.



Немає коментарів:

Дописати коментар